Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جماران؛ به نقل از ایرنا، ذبیح الله مجاهد، سخنگوی دولت طالبان، در واکنش به ایجاد اخلال و ممانعت از برگزاری نشست مشورتی شورای علمای شیعه افغانستان، توسط نیروهای امنیتی مدعی شد: گزارش هایی به ما رسیده بود که ممکن است حادثه دلخراشی رخ بدهد، به همین دلیل به خاطر جلوگیری از فاجعه، جلسه این شورا برهم خورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق گزارش خبرگزاری صدای افغان ( آوا) روز جمعه ۲۳ ( اردیبهشت) قرار بود کمیسیون پیگیری مطالبات شیعیان افغانستان، که تحت نظر شورای علمای شیعه است، نشستی مشورتی را در کابل برای بررسی مواضع شان نسبت به اوضاع جاری کشور برگزار کند، اما این نشست با هجوم نیروهای امنیتی و پاره کردن بنرها برهم خورد و بر اساس بیانیه این کمیسیون، به اعضای شورای علمای شیعه افغانستان توهین شد.

در همین حال، ذبیح الله مجاهد، سخنگوی دولت اسلامی طالبان در واکنش به این اخلال،گفت: به نیروهای ما گزارش رسیده بود که ممکن است حادثه ای امنیتی و یا دلخراش در جلسه شورای علمای شیعه رخ بدهد.

وی اظهار داشت: بخاطر جلوگیری از فاجعه، نیروهای امنیتی به جلسه شورای علمای شیعه رفتند و بعدا وضعیت به صورت عادی برگشت.

در همین حال، گفته می شود که پس از این رویداد، شماری از مقام های سیاسی و اطلاعاتی طالبان برای «عذرخواهی» در حوزه علمیه رسالت حضور یافتند.

این در حالی است که شورای علمای شیعه از معدود نهادهایی بوده که از آغاز تسلط طالبان تاکنون تلاش کرده با حکومت، تعامل سازنده داشته باشد، پیروزی طالبان را «فتح المبین» توصیف کرده بود و به منظور تسهیل تعامل طالبان با جامعه شیعه کشور، کمیسیون ویژه‌ای را برای پیگیری مطالبات آنان از حکومت به وجود آورده بود.

بیانیه کمیسیون پیگیری مطالبات جامعه شیعه افغانستان

به همین مناسبت شورای علمای شیعه هجوم نیروهای امنیتی به نشست این شورا را محکوم کرده و خواهان دستگیری و مجازات عاملین این رویداد، بر اساس وعده مقام‌های ریاست استخبارات شده است.

شورای علمای شیعه در رابطه با اخلال در پنجمین نشست مشورتی این کمیسیون در بیانیه ای نوشت: اجلاس با حضور حضرت آیت الله صالحی مدرس، رئیس شورای علمای شیعه افغانستان، اعضای شورای علما و نمایندگان نهاد های حامی کمیسیون در مدرسه علمیه ی رسالت دایر شد که در جریان اجلاس تعدادی افراد مسلح از حوزه‌ ی ششم استخبارات وارد مدرسه شده ضمن اهانت به شخصیت ها و اعضای حاضر در نشست، با زور و خشونت‌ شرکت کنند گان را متفرق ساختند؛ درحالی که پیشتر جهت تامین امنیت با حوزه ی ششم پلیس هماهنگی لازم به عمل آمده بود و ۴ نفر از نیروهای حوزه ششم پلیس جلوی مدرسه حاضر بودند و مهاجمین بدون اعتنا به این نیرو ها وارد مدرسه واجلاس شده‌، برخورد های اهانت بار و خلاف قانون را اعمال نمودند.

کمیسیون این عمل زشت وتاسف بار را توهین به کل جامعه ی شیعه افغانستان دانسته و به شدت تقبیح می نماید.

منبع: جماران

کلیدواژه: افغانستان سهام عدالت لیگ برتر لیگ قهرمانان مقدماتی جام جهانی واردات خودرو ویروس کرونا طالبان ذبیح الله مجاهد شیعیان افغانستان افغانستان سهام عدالت لیگ برتر لیگ قهرمانان مقدماتی جام جهانی واردات خودرو ویروس کرونا علمای شیعه افغانستان شورای علمای شیعه ی شیعه افغانستان نیروهای امنیتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۱۶۶۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تغییرات اقلیمی افغانستان را تهدید می کند

دفتر کاپ گفته است که افغانستان در معرض یک «چرخه معیوب درگیری» قرار خواهد گرفت و تغییرات اقلیمی به عنوان یک تهدید چند برابر عمل می‌کند.

نشریه دیپلمات آسیا به نقل از دفتر کاپ اعلام کرد انزوای جهانی افغانستان و ناتوانی طالبان سبب ایجاد نگرانی‌ها مبنی بر گسترش بحران اقلیمی این کشور به منطقه و فراتر از آن شده است.

به گفته این نهاد، یکی از تأتیرات منفی به قدرت رسیدن دوباره طالبان در افغانستان، بازماندن این کشور از نشست‌های جهانی تغییرات اقلیمی، به‌شمول نشست‌های صندوق آب‌وهوای سبز (GCF) است.

بربنیاد این گزارش، افغانستان تنها می‌تواند ۴۰ درصد از برق مورد نیاز خود را تأمین کند که این تولید ناکافی، سبب مودجودیت حدود شش ساعت برق در مراکز صحی کشور شده است.

گفتنی است که افغانستان افزون بر بحران‌ سیاسی و اقتصادی با بحران تغییرات اقلیمی دست‌وپنجه نرم می‌کند.

کاهش آب‌های زیرزمینی، سرازیرشدن سیلاب‌های ویران‌گر، بالا رفتن درجه حرارت، کاهش بارندگی، باران‌های بی‌موقع و تغییر رطوبت هوا از نشانه‌های تغییر اقلیم در افغانستان خوانده شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • هیچ واحد تولیدی به‌خاطر آرا قضایی در گرمسار تعطیل نشد
  • رایزنی ایران و افغانستان بر تقویت ترانزیت از مسیر چابهار
  • مسدود شدن گذرگاه اسپین بولدک
  • ادامه واکنش‌های جهانی علیه حمله داعش به نمازگزاران در هرات
  • داعش مسئولیت حمله تروریستی به نمازگزاران شیعه در هرات را برعهده گرفت
  • واکنش اتحادیه جهانی علمای مسلمان به خیزش دانشجویان در حمایت از فلسطین
  • داعش مسئولیت حمله به نمازگزاران شیعه در هرات را پذیرفت
  • روسیه: شورای امنیت باید از درگیری در بوسنی جلوگیری کند
  • ویرانی، آوارگی و فاجعه؛ سودان یک سال پس از جنگ
  • تغییرات اقلیمی افغانستان را تهدید می کند